Ohjeet

Ohjeet on tarkoitettu viitteelliseksi avuksi, tarkemmat säännöt löydät täältä.

RATSASTAJAN VARUSTEET

Hyväksytyt varusteet on lueteltu erikseen säännöissä. Ratsastusasu on vapaamuotoinen, mutta siisti, käsittäen mm. ratsastushousut, -jalkineet (korolliset kengät tai saappaat), -hanskat sekä kypärän.

Raippa ja kannukset ovat sallitut kaikissa luokissa.

RATSUN VARUSTEET

Hyväksytyt varusteet on lueteltu erikseen säännöissä. Mikäli ratsukolla on kilpailuvarusteet, tulee hevosella käyttää suojia tai pinteleitä, jotta voidaan varmistaa ettei rataa ole kuvattu erillisessä kilpailutilanteessa.

RADAN VIDEOINTI

Rata tulee kuvata tuomaripisteestä C, ellei kutsussa ole erikseen toisin määritelty.

Kuvaajan tulee seisoa riittävän kaukana C pisteestä, jotta ratsukko pystytään näyttämään videolla kokonaisuudessaan myös tuomaripäädyssä.

Aloita kuvaaminen ennen kuin ratsukko aloittaa ohjelman (joko radan sisä- tai ulkopuolelta) ja lopeta vasta kun ratsukko on poistunut radalta ohjelmassa määritetyllä tavalla.

Käytä kameran zoomia maltillisesti, niin ettei se vaikeuta rata-alueen hahmottamisessa.

Videoon tulee sisältyä äänet, eikä ratsukko saa ratavideoinnin aikana vastaanottaa ulkopuolista valmennusapua.

Kouluohjelman lukijaa on luvallista käyttää vain niissä luokissa joissa se on erikseen sallittu.

Rata-alueella ei saa sijaita ylimääräisiä esineitä tai rakennelmia.

VIDEON LATAAMINEN

Videot ladataan ensisijaisesti YouTube-palveluun, piilotettuina videoina ja linkki videoon lähetetään osallistumislomakkeella.

Videon otsikkokenttään tulee merkitä ratsastajan etu- ja sukunimi, hevosen nimi sekä ratsastettava ohjelma.

Videon tulee olla laadultaan mahdollisimman hyvä jotta tuomari voi suorittaa radan arvioinnin. Mikäli videon laatu ei ole siihen riittävä, ei osallistumismaksua palauteta mutta ratsukolle tarjotaan mahdollisuus kuvata rata uudelleen.

ILMOITTAUTUMISAIKA

Ilmoittautumisaika kuukauden arvosteltaviin luokkiin alkaa kyseisen kuukauden ensimmäisellä viikolla ja päättyy luokkatiedoissa erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Tämän jälkeen on yhä mahdollista jälki-ilmoittaututua korotetulla ilmoittautumismaksulla.

Kohdekuukauden ratavideointi tulee lähettää osallistumislomakkeen kautta kuun viimeiseen päivään mennessä (ilmoitettu kunkin luokan osallistumislomakkeessa). Tämän päivämäärän jälkeen lähetetyt videot voidaan hylätä.

RATA-ARVIOINNIT JA TULOSTEN JULKAISEMINEN

Radat pyritään arvioimaan sekä toimittamaan takaisin ratsukolle mahdollisimman nopeasti, kuitenkin arviolta 1-2 viikon sisällä.

Tulokset pyritään julkaisemaan sivuilla kunkin kuukauden 1. viikko, mutta kuitenkin mahdollisimman pian kohdekuukauden rata-arviointien päätyttyä.

Ratsukot saavat ratansa arvioinnin valmistuttua pöytäkirjat radoistaan sähköpostitse pdf-tiedostona.

Jäsenet saavat myös sähköpostiinsa tuomarin / tuomarien audiokommenttiraidat ratasuorituksistaan.

Sijoittuneiden ratavideot julkaistaan tuloslistauksessa ja palkintosijoille yltäneisiin ratsukoihin ollaan yhteydessä ruusukkeiden sekä palkintojen toimitusta koskien.